Задушено кисело зеле с мляно свинско

12/11/2012
"За да стане вкусно ястието, трябва зелето да е втасало, а месото - да е прясно "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 158
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте лука и го запържете в сгорещена мазнина. Добавете каймата от свинско и предварително попарения ориз.

В голяма и подмазнена добре тава сипете част от накълцаното зеле, объркано с кимиона. Редете ред месо, ред зеле и накрая залейте всичко с гореща вода.

Сложете капак и пъхнете да се задушава 1 час в загряна фурна. Готовото свинско със зеле объркайте преди сервира със Малко преди сервиране се прибавя разбърканото в сметана (може и мляко или бульон) брашно и доматеното пюре.

Разбъркайте и пухнете, докато заври. На няколко пъти разклащайте съда. Така приготвено, киселото зеле става много сочно.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар