Гръцки пирог

24/10/2012
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо70 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 010
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко от маслото в тиган и добавете нарязания лук, чесън, гъби и ги запържете. Отделно смесете каймата с ригана, солта, черния пипер и кимиона на вкус и добавете към запръжката.

Вземете подходяща тава и я намазнете. Започнете да редите корите една върху друга, като всяка намазнявате с разтопено масло и зехтин.

Отгоре сипете плънката и обърнете краищата на корите отгоре й, за да се получи нещо като бохча. Разбийте яйцата, млякото и натрошеното сирене и ги овкусете с малко сол и риган.

Залейте върху плънката и корите равномерно. Сложете гръцкия пирог да се изпече в умерено загряна фурна до получаване на приятен загар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар