Гръцки пирог

24/10/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 079
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко от маслото в тиган и добавете нарязания лук, чесън, гъби и ги запържете. Отделно смесете каймата с ригана, солта, черния пипер и кимиона на вкус и добавете към запръжката.

Вземете подходяща тава и я намазнете. Започнете да редите корите една върху друга, като всяка намазнявате с разтопено масло и зехтин.

Отгоре сипете плънката и обърнете краищата на корите отгоре й, за да се получи нещо като бохча. Разбийте яйцата, млякото и натрошеното сирене и ги овкусете с малко сол и риган.

Залейте върху плънката и корите равномерно. Сложете гръцкия пирог да се изпече в умерено загряна фурна до получаване на приятен загар.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар