Начин на приготвяне
Загрейте маслото в тиган и запържете нарязания лук, чесън и гъби до лек златист цвят. Отделно размесете каймата с ригана, сол, черен пипер и кимион на вкус. Сипете я към запържените зеленчуци и бъркайте, докато и тя се запържи.
Намаслете тава с диаметър 25 см. Започнете да редите корите една върху друга, като всяка отделно намазвате първо със зехтин. Краищата им трябва да висят отстрани.
Отгоре изсипете плънката, заравнете я и обърнете краищата на корите върху нея.Отделно разбийте яйцата, млякото и натрошеното фета сирене. Овкусете с малко черен пипер и чубрица и излейте върху пирога.
Сложете пирога с кайма по гръцки да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 40 минути. Отгоре трябва да добие хубав златист цвят.