Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с риба тон

Солена торта с риба тон

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Солена торта с риба тон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • картофи - 750 гр.
  • майонеза - 125 гр.
  • кисели краставички - 5 бр.
  • риба - тон 1 консерва
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате картофите и ги смачквате на пюре с малко масло.

Киселите краставички се настъргват на ситното ренде.

Взимате форма за кекс и я намазвате с масло. Отгоре полепвате прозрачно домакинско фолио. Слагате половината от картофите като блат.

Отгоре намазвате с майонеза и слагате пласт риба тон, отгоре пласт кисели краставички и завършвате с картофите.

Много внимателно обръщате кексовата форма в предназначения съд и внимателно отделяте фолиото от вече готовата торта.

Намазвате я от всички страни с майонеза и украсявате по желание.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ели
Ели
Грабна ме идеята за кексовата форма. После действах според продуктите в хладилника. Освен риба тон и кисели краставички, сложих и настърган кашкавал, маслини и майонеза за плънка, а към картофената смес добавих и малко изцедено мляко, за да не е сухо. И задължително копър и магданоз,без които не минаваме. Още веднъж - поздравления за идеята!
01.10.2013 23:27