Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Дроб по венециански

Дроб по венециански

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Дроб по венециански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Специалитет, с който ще ви почерпят в сърцето на Италия, вече и във вашата кухня"

Необходими продукти

  • свински дроб - 500 гр.
  • лук - 2 глави
  • червено вино - 100 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива и се нарязва на филии, които се посоляват и се подправят със смлян черен пипер.

В сгорещена мазнина се изпържва всяко парче по 5 - 6 минути от всяка страна. Изваждат се и се покриват с алуминиево фолио, за да не изстинат.

Лукът се нарязва на филийки и се запържва в тигана, докато омекне. Прибавя се изпърженият дроб и виното.

Пържи се още около 5 - 10 минути.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: