Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сачове»Пилешки гърди с бекон и печурки

Пилешки гърди с бекон и печурки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ще искате да хапнете поне 2 порции от тези сочни пилешки гърди с бекон и печурки"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • печурки - 200 г
  • моркови - 1 бр. (голям)
  • бекон - 100 г
  • люти чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • зехтин - за сача
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете сача с олио и го сложете на котлона да се загрява. Сложете вътре нарязаните на половинки пилешки гърди, които предварително сте овкусили със сол и пипер.

Пържете, като от време на време обръщате месото. Край него сложете нарязания бекон и щом се запече, го сложете върху филетата пиле. Отстрани наредете гъбките, лютото чушле и нарязан морков.

Печете още няколко минутки.

Междувременно нарежете лука на полумесеци и го разбъркайте с наситнения магданоз. Овкусете със сол и пипер, претрийте ястието с ръце.

Свалете сача от огъня и го поръсете с лучената смес.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: