Свински котлет с гъбен сос

ГерганаГерганаНовак
24/09/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 570
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се начукват от двете страни. Поръсват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се изпържват от двете страни в много добре сгорещено олио.

Сосът се приготвя, като маслото се разтопява в тиган, слага се ситно нарязания лук да се пържи, прибавят се нарязаните гъби, след тях и брашното. Добавя се виното и пилешкия бульон.

Сосът ври до получаване на желаната гъстота.

При сервиране котлетът се залива със още топлия сос.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Дани
Дани
03.09.2015 19:50
По кисело и гадно нещо не бях правила. И сигурно имате предвид 50 мл вино а не 500мл .....
1
0