Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки с пилешка плънка

Палачинки с пилешка плънка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Палачинки с пилешка плънка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Най-вкусните палачинки, с които черпим само приятели"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 250 г смляно
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • вода - 2 с.л.
  • масло - 25 г
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр. (по - голям)
  • праз - 250 г (само бялата част)
  • гъби - 125 г
  • кисело мляко - 175 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипката сол и направете кладенче. Сипете вътре водата, млякото и леко разбитите със сол яйца. Замесете тесто.

В тиган загрейте олиото, добавете ситно нарязания чесън, наситнените праз лук и морков. Пържете малко и добавете каймата. Продължете да готвите около 5 минути.

Добавете ситно нарязаните гъби, пържете още 5 минути и овкусете сместа с черен пипер. Разбъркайте нишестето с около 4 с.л. кисело мляко и го сипете в плънката.

Варете на умерен огън още 3-4 минути. В намаслен тиган изпечете палачинките, но само от едната страна. Слагайте от плънката върху изпечената страна и ги завийте на стегнати рула.

Намажете отгоре с останалото кисело мляко, поръсете с настъргания кашкавал и печете на 200 градуса за около 30 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: