Палачинки с пилешка плънка

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714312
17/10/2017
"Най-вкусните палачинки, с които черпим само приятели "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 070
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипката сол и направете кладенче. Сипете вътре водата, млякото и леко разбитите със сол яйца. Замесете тесто.

В тиган загрейте олиото, добавете ситно нарязания чесън, наситнените праз лук и морков. Пържете малко и добавете каймата. Продължете да готвите около 5 минути.

Добавете ситно нарязаните гъби, пържете още 5 минути и овкусете сместа с черен пипер. Разбъркайте нишестето с около 4 с.л. кисело мляко и го сипете в плънката.

Варете на умерен огън още 3-4 минути. В намаслен тиган изпечете палачинките, но само от едната страна. Слагайте от плънката върху изпечената страна и ги завийте на стегнати рула.

Намажете отгоре с останалото кисело мляко, поръсете с настъргания кашкавал и печете на 200 градуса за около 30 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар