Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Испански пилешки пай

Испански пилешки пай

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Испански пилешки пай2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5-6

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • домати - 800 г консервирани
  • пилешко месо - 350 г
  • чушки - 140 г печени
  • маслини - 1 шепа, без костилки
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото или го изпечете. Тази рецепта е много подходяща, ако ви е останало старо печене пиле, което напълно може да оползотворите в случая.

Сложете картофите да се сварят за 15-20 минути, отцедете ги, обелете ги и ги намачкайте на пюре с малко сол и черен пипер и 2 ч.л. от червения пипер.

В голям тиган загрейте зехтина и запържете скълцания лук и чесън. Разбъркайте с 1 ч.л. червен пипер, след което добавете доматите и оставете всичко да къкри на умерен котлон.

След около 10 минути прехвърлете сместа в тава или огнеупорен съд. Разпределете нарязаното пилешко месо, чушките, маслините и овкусете с малко сол и черен пипер.

Разпределете отгоре картофеното пюре. Сложете тавата с ястието да се пече до златист загар в загряна на около 180-190 градуса фурна.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: