Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Пилешки пай с гъби

Моника МанчеваМоника Манчева
Новак
21015910
Пилешки пай с гъби
Снимка: Моника Манчева
1 / 2
10/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Този пилешки пай е нещо доста различно, с което бихте могли да впечатлите вашите гости за всеки повод"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2
  • кисело мляко - 250 грама
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • брашно - 3.5 ч.ч. (490 г)
  • масло - 200 грама
  • За пълнежа
  • пилешко месо - 300 грама
  • гъби - 150 г
  • картофи - 2 броя
  • лук - 3 глави
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното в дълбока купа. Прибавете яйцата, разбъркайте. Добавете към сместа настърганото масло и киселото мляко с угасената в него сода. Замесете меко тесто, покрийте го и го оставете в хладилник за 15-тина минути.

Нарежете гъбите и лука, запържете ги до прозрачност на лука. Нарежете на малки кубченца картофите и пилешките гърди, овкусете ги със сол и пипер.

Извадете охладеното тесто и го разделете на 2 части, като едната трябва да е по-голяма. Вземете точно нея и я разточете върху набрашнен плот. Нека полученият блат да е по-голям от тавата за пай, която ще използвате.

Прехвърлете вътре тестото, не е необходимо да намазнявате дъното. Краищата притиснете нагоре плътно до горния ръб. Изсипете вътре плънката. Разточете по-малкото парче тесто и направете прорези по него.

Сложете го върху соления пай и притиснете. В случай, че плънката е твърде гореща, тестото ще започне да се топи, така че изчакайте леко.

Печете пая в загрята на 170 градуса за около час или до готовност.

Пилешкият пай с гъби е много вкусен, опитайте!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: