Начин на приготвяне
Тесто: Брашното се пресява заедно със солта. Добавят се бадемите и се размесва с маслото. Добавя се пармезанът и достатъчно вода, за да се получи гладко тесто. Оформя се на топка и се оставя в хладилника за 30 мин. Фурната се загрява предварително до 180 градуса.
Намазва се форма за пай (26 см). Върху набрашнен плот се разточва тестото на кора с размери съобразно формата за печене. Кората се разстила във формата и се пече 10 мин. или докато стане златиста. Фурната се засилва на 200 градуса.
Плънка: Артишокът заедно с чесъна се запържват в зехтина. Поръсва се със сол и пипер. Яйцата се разбиват със сметаната и сиренето пекорино. Поръсват се със солта и пипера. Пълни се тестената основа с артишока и яйчената смес. Поръсва се със сусамовото олио. Пече се 25-30 мин, или докато сместа стане златиста.