Начин на приготвяне
Сварете пилешкото или го изпечете. Тази рецепта е много подходяща, ако ви е останало старо печене пиле, което напълно може да оползотворите в случая.
Сложете картофите да се сварят за 15-20 минути, отцедете ги, обелете ги и ги намачкайте на пюре с малко сол и черен пипер и 2 ч.л. от червения пипер.
В голям тиган загрейте зехтина и запържете скълцания лук и чесън. Разбъркайте с 1 ч.л. червен пипер, след което добавете доматите и оставете всичко да къкри на умерен котлон.
След около 10 минути прехвърлете сместа в тава или огнеупорен съд. Разпределете нарязаното пилешко месо, чушките, маслините и овкусете с малко сол и черен пипер.
Разпределете отгоре картофеното пюре. Сложете тавата с ястието да се пече до златист загар в загряна на около 180-190 градуса фурна.