Постен Славянски гювеч

22/07/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 900
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте няколко с.л. лъжици олио и сложете скълцания ситно лук да се запържи. След това добавете нарязаните на кубчета моркови, чушки и картофи.

Щом зеленчуците омекнат, сипете измитият ориз и задушавайте ястието, докато оризът набъбне. Прибавете обелените и нарязани на ситно домати и магданоз.

Разбъркайте за кратко и прехвърлете всичко в подмазнена тава или гювеч. Долейте 600 мл вода, добавете подправки на вкус и сложете постния славянски гювеч да се пече в умерена фурна, докато течността се изпари.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар