Начин на приготвяне
Скълцайте лука и нарежете картофите и тиквичките на малки кубчета. Загрейте зехтина в тиган и сложете картофите да се запържват за няколко минути, до лек златист цвят, като ги разбърквате с дървена шпатула. Добавете лука, леко объркайте и похлупете тигана. Оставете да се задушават за 15 минути. След това прибавете тиквичките и оставете всичко да се готви за 15 минути без да похлупвате.
Ако има останала течност, я отцедете и залейте с разбитите яйца. В купа поръсете отцедените зеленчуци и яйцата със сол и черен пипер и добре разбъркайте.
В същият тиган загрейте още малко зехтин и сипете сместа в него. Притиснете към дъното с шпатулата. Сложете капака и оставете да се задушава за 7-8 минути.
Щом тортията с тиквички и картофи е готова от едната страна с помощта на чиния я обърнете от другата. Оставете тортията да се готви още за 5 минути.