Начин на приготвяне
Измийте карфиола, начупете го на малки розички. След това сварете карфиола на пара до омекване. Оставете го настрана.
Обелете и нарежете на парчета лука и картофи. Изпържете ги до омекване в загрят зехтин на ниска степен.
В отделна купа разбийте с телена бъркалка яйцата. Прибавете към тях карфиола, пържените картофи и лук. Намачкайте с дървена лъжица, не бива да остават големи парчета.
Загрейте тиган и сипете в него 2 лъжици от мазнината, в която се пържиха зеленчуците.
Сипете сместа и печете на ниска степен. Щом тортията стане готова от едната страна, я обърнете с помощта на голяма чиния и изпечете и от другата.
Поднесете омлета веднага.
Тортията с карфиол и картофи е много вкусна.