Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и нарязват на шайби. На шайби се нарязва и измитата тиквичка.
В намазана с масло тавичка се подреждат парче картоф, тиквичка, картоф, тиквичка като се застъпват и така до изчерпване на продуктите.
Зеленчуците за зеленчуковия огретен се поръсват със сол и с нарязан на ситно копър. Кравето масло се разрязва на малки парченца и разпределя отгоре.
Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко. Към заливката се прибавя натрошено сирене, след което се излива върху тиквичките и картофите.
Апетитният огретен се пече на 180 градуса до готовност и до хубав загар.
Огретен с тиквички и картофи - лесна идея за вкусен обяд или вечеря!