Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле с ароматна коричка

Печено пиле с ароматна коричка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Печено пиле с ароматна коричка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 60 мл
  • портокали - сокът на 1 портокал
  • розмарин - 1 ч.л. счукан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното пиле добре осолете навсякъде. Накиснете го в съд с вода, която го покрива и го сложете в хладилника за 3 часа. След това оставете много добре да се отцеди.

Разбийте заедно портокаловия сок, малко сол, черен и червен пипер, както и къри и накрая зехтина или олио. Намажете обилно пилето с помощта на четка. Оставете да се маринова за 1 час.

Прехвърлете го в тава за печене, която предварително сте подмазнили. Намажете го още веднъж с марината и долейте 100 мл топла вода в тавата.

Сложете пилето да се пече в предварително загряна фурна до готовност. От време на време го мажете с маринатата и го поливайте със соса от тавата.

Рейтинг

4
52
42
30
21
10
Дай твоята оценка: