Домашни еклери

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Домашни еклери
Снимка: Pressy
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12-15 бр.
"Пухкави домашни еклери с много крем, които свършват за нула време, след като ги приготвим"

Необходими продукти

  • брашно - 250 гр.
  • вода - 500 гр.
  • масло - 125 гр.
  • яйца - 7 бр.
  • сол
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените по горе продукти се оформя варено тесто. От него с шприц в намазнена тавичка се правят продълговати сладки, като се пекат в умерена фурна.

Опечени и студени те се режат по дължина и се пълнят с жълт крем.

Отгоре се поръсват с пудра захар и ванилия или се заливат с карамел.

Рейтинг

4.5
518
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николай
Николай
Нестават тези еклери станаха жълти ката яйца
06.03.2016 10:14
5
иванка
иванка
Boje i tova mi bilo recepta
26.04.2015 19:46
12
митко
митко
хич нищо не се разбира!
02.01.2015 18:05
9
све
све
Това рецепта ли е изобщо?
04.03.2014 15:57
8
ДИДИ
ДИДИ
може би има впредвид млечно-масления крем с яица, тои има жълтеникав цвят
24.01.2014 11:32
1
DIDI
DIDI
каквато и е рецептата, такива са и уменията и в кухнята
24.01.2014 11:27
5
диди алексиева
диди алексиева
Защо пишеш рецепта,като всъщност нищо не казваш.Не си губи времето !
05.10.2013 23:50
6
1
Мон
Мон
Рецептата изглежда лесна, но обясненията са си направо никакви. Аз например не знаех как се прави варено тесто... За което благодаря на Ваня, че поне обясни...
01.10.2013 09:20
2
гучи
гучи
когато добавям яйцата включвам миксера :)бързо и удобно
то без ръце останах 1ят път да бъркам.
само не разбрах какъв е този жълт крем..???!!!
30.07.2013 23:44
3
Виви
Виви
Е Хана,можело е и по-подробно обяснение да направиш,еклерите може да изглеждат лесни за приготвяне,но всички знаем,че не е така
29.07.2013 23:26
3
HAHAHHA
HAHAHHA
Направо обяснението е ТРЕПАЧ...
пълнят се с Жълт крем.... СЕРИОЗНО!? ми ако искаме да е друг цвят?
Защо не се даде рецепта за този ЖЪЛТ КРЕМ!?
Сериозно , никакво обяснение в тази рецепта.......
20.06.2013 17:02
4
Руми Мортон
Руми Мортон
Още през 1974 г правех еклери и рецептата с пареното тесто е най добрата еклери или толумбички.
Еклерите стават кухи когато се опекат и поемат повече крем.
25.04.2013 14:26
2
Ваня
Ваня
Слагаш в тенджера да заври водата, посоляваш я, пускаш маслото и след това брашното наведнъж и бъркаш упорито в една посока с дървена лъжица докато стане гладка смес. Махаш от котлона и като поистине малко добавяш яйцата едно по едно. Това е парено тесто от, което можеш да направиш и толумбички, само че те се пържат за разлика от еклерите, които се пекат.
04.11.2011 23:11
5
alex
alex
С мерак.
05.10.2011 11:25
1
1
Lina Mari
Lina Mari
Как се приготвя варено тесто ?
15.07.2011 11:21
1