Пиле яхния с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
34
2k
22/06/2012
"Яхнийката е ястие, което честичко си приготвяме, защото резултът винаги е уникален "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 067
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг бутчета или 1 цяло неголямо пиле
  • картофи - 800 г
  • доматено пюре - 200 г
  • вода - около 800 - 900 мл
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 - 3 глави
  • червени чушки - 1 брой по желание
  • черен пипер - 1 с.л. равна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете и нарежете лука и чушката. Сложете ги да се задушат в сгорещената мазнина.

Когато зеленчуците омекнат, добавете пилешките бутчета или порционираното пиле.

Запържете пилешкото равномерно, докато промени цвета си и долейте горещата вода заедно с доматеното пюре.

Разбъркайте и прибавете нарязаните на кубчета обелени картофи.

Овкусете с и подправките и оставете ястието да къкри на не силен котлона, докато пилешкото и картофите се сготвят.

Размийте брашното в малко водичка и го разбъркайте към пилето яхния с картофи. Накрая добавете прясно скълцан магданоз и снемете от котлона.

Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю
3.60 лв.
2.77 лв.
Виж ››

Лека, качествена и удобна за употреба бамбукова щипка. Подходяща е както за сервиране на храна, така и за барбекю, скара, фурна. Не поема цветовете и миризмите от храните.

Рейтинг

5 6
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар