Домашен нуга крем

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Домашен нуга крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
"За сладките мигове със семейството - домашен нуга крем"

Необходими продукти

  • лешници - 60 г
  • орехи - 20 г
  • кафява захар - 70 г
  • ванилена захар - 2 ч.л.
  • какао - 20 г на прах
  • шоколад - 80 г черен
  • сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете суровите лешници и орехи в съд тиган за няколко минути, докато си пуснат аромата. Сипете ги бързо в студена чиния и ги оставете напълно да изстинат. С помощта на кърпа ги претрийте, за да паднат обвивките на ядките.

Блендирайте или пюрирайте ядките, захарта и ванилената захар, докато се получи фина маса. Хубаво объркайте фината смес в какаото.

Загрейте сметаната в съд на котлона и добавете натрошения шоколад. Бъркайте, докато се разтвори напълно.

Шоколадовата смес оставете леко да изстине и я объркайте към сместа с ядките и какаото.

Разбърквайки често, оставете получения крем напълно да изстине. Прехвърлете в подходящ съд или буркан и приберете в хладилник.

Рейтинг

4.2
55
42
33
20
10
Дай твоята оценка: