Начин на приготвяне
Запечете суровите лешници и орехи в съд тиган за няколко минути, докато си пуснат аромата. Сипете ги бързо в студена чиния и ги оставете напълно да изстинат. С помощта на кърпа ги претрийте, за да паднат обвивките на ядките.
Блендирайте или пюрирайте ядките, захарта и ванилената захар, докато се получи фина маса. Хубаво объркайте фината смес в какаото.
Загрейте сметаната в съд на котлона и добавете натрошения шоколад. Бъркайте, докато се разтвори напълно.
Шоколадовата смес оставете леко да изстине и я объркайте към сместа с ядките и какаото.
Разбърквайки често, оставете получения крем напълно да изстине. Прехвърлете в подходящ съд или буркан и приберете в хладилник.