Начин на приготвяне
В малко масло задушете предварително почистените и накълцани лук, чесън, спанак, магданоз, копър и джоджен.
Оставете тази зелена смес да поизстине и към нея разбъркайте разтворената в киселото мляко сода, предварително разбитите яйца, натрошеното сирене, част от разтопеното масло, 2 щипки сол. Хубаво объркайте плънката.
Всяка ръчно точена кора се разделя на 2 части и всяка част се маже обилно разтопено масло. Набръчква се в подмазнена тава и върху нея се разпределя плънка.
Отгоре се слага друга кора, маже се с масло и така докрай. Може и да завиете плънката в корите и получените рула да редите в тавата. Наредената баница залейте със смес от 1 разбито яйце с малко масло и квасена сметана.
Сложете пролетната баница със спанак и лук да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна. Изпечената баница напръскайте с вода и я запарете с кърпа.
Коментари