Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Пролетна мусака от спанак и ориз

Пролетна мусака от спанак и ориз

Пролетна мусака от спанак и ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • спанак - 1. 5 кг или лапад
  • пресен лук - 1 връзка, кромид
  • пресен чесън - 2 - 3 стръка
  • джоджен - 1 шепичка
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 1 бучка, краве
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете до омекване в олиото едро накълцаните лук и чесън и добавете надробения спанак, който също поизпържете, докато му се изпари водата.

В предварително намазана с маслото тавичка разстелете половината задушена зеленчукова смес и поръсете равномерно с ориза и наситнения джоджен.

Покрийте с останалите задушени зеленчуци, сипете 1 к.ч. хладка вода, посолете и запечете мусаката, докато водата се изпари.

Залейте равномерно с предварително разбитите яйца с млякото и брашното и допечете, докато се образува розова коричка.

Поднесете всяка порция, полята с 2 с.л. подлучено кисело мляко и гарнитура от зелена салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: