Сусамови бисквити с джинджифил

ИларияИлария
Новак
578
176
33
715
03/06/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 086
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кафява захар - 3/4 ч.ч. Мусковадо
  • сусам - 4 с.л. семена
  • джинджифил - 1 с.л. на прах или настърган пресен
  • кокос - 1 ч.ч. кокосови стърготини
  • сироп - 2 с.л. мед + кленов сироп до 1/2 от височината на чашата
  • масло - 160 г
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбъркайте заедно захарта, сусама, джинджифила и кокосовите стърготини. Разтопете леко меда в съд на котлона заедно с кленовия сироп и маслото и добавете към сухите съставки.

Добавете пресятото брашно и разбъркайте, докато получите гъсто и лепкаво тесто. Сложете го за 10-15 минути във фризер, за да се стегне малко.

Загрейте фурната на 140 градуса. От охладеното тесто гребвайте и оформяйте малки топчета с големината на орех. Подреждайте ги в тави с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Сложете сусамовите бисквити с джинджифил да се изпекат за 12-15 минути, като внимавате да не ги препечете, защото ще станат твърди.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар