Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Задушени пъдпъдъци

Задушени пъдпъдъци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Задушени пъдпъдъци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • пъдпъдъци - 1 бр.
  • сланина - 10 г
  • мазнина - 15 г
  • корени - 40 г за супа
  • чесън - 5 г
  • лук - 10 г
  • вино - 30 г
  • брашно - 5 г
  • доматено пюре - 5 г
  • сол
  • дафинови листа
  • черен пипер
  • масло - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се почистват и се пържат в масло. След като се изпържат, се изваждат и в мазнината се добавя лукът, който също се пържи.

Прибавят се брашното и корените. Добавят се чесънът, 1 дафинов лист, доматеното пюре и черният пипер. Оставя се да се поизпържи.

Доливаме виното. След като то се изпари, слагаме солта.

Прибавят се отново пъдпъдъците, заливат се с малко вода и се оставят да се варят на тих огън.

Поднася се с пасиран сос и гарнитура от ориз и грах.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: