ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Задушени пъдпъдъци

Задушени пъдпъдъци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7081k
Задушени пъдпъдъци
13/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се почистват и се пържат в масло. След като се изпържат, се изваждат и в мазнината се добавя лукът, който също се пържи.

Прибавят се брашното и корените. Добавят се чесънът, 1 дафинов лист, доматеното пюре и черният пипер. Оставя се да се поизпържи.

Доливаме виното. След като то се изпари, слагаме солта.

Прибавят се отново пъдпъдъците, заливат се с малко вода и се оставят да се варят на тих огън.

Поднася се с пасиран сос и гарнитура от ориз и грах.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: