Полски понички

ИларияИлария
Новак
578
230
33
729
25/03/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 946
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • захар - 2 с.л.
  • масло - 40 г краве
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч топло
  • мая - 1 ч.л суха
  • мая - 1/2 пакетче (20 г) прясна
  • яйца - 2 броя
  • ромова есенция - или ванилия
  • брашно - около 2 ч.ч + още малко за измесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете захарта, мекото масло, топлото мляко, 2 вида мая и добре разбъркайте. Добавете яйцата, есенцията и брашното и замесете меко тесто за понички, което не трябва да лепне. Оставете го да втаса на топло и да удвои обема си.

Разточете на кора втасалото тесто с дебелина около 1 сантиметър. С помощта на малка чаша изрежете кръгове и ги подреждайте в тава с хартия за печене.

Оставете отново да втасат до удвояване на обема си. След това изпържете домашните понички до кафяв загар в сгорещена мазнина (по-голямо количество).

По желание след като полските понички изстинат, ги напълнете с помощта на шприц със сладко, домашен мармалад, шоколад и т.н.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
оле
оле
01.04.2013 18:34
Станаха страхотни.
1
0