Скрити кюфтета

08/11/2012
Вяра
отВяраНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 517
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към сварените и прекарани през преса картофи се прибавя яйце, сол, брашно и магданоз. Всичко това се умесва, като се правят питки, големи колкото длан.

Между всеки две питки се слага малко сурово кюфте, приготвено от смляното месо, сол, пипер и магданоз.

Това кюфте се загъва в картофените питки, които се панират в брашно и яйце. Пържат се в малко гореща мазнина. При пърженето на повърхността им се образува светъл пръстен и ако той остане неизпържен, кюфтето от месо може да бъде сурово. За това изпържените кюфтета се изправят на ръба на тигана и се въртят, докато се изпържи целият пръстен.

Поднасят се с прясна салата или туршия, в зависимост от сезона.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар