Начин на приготвяне
Нарежете свинското на хапки и и ги поръсете с малко сол и черен пипер. Тънката домашна наденица навийте на 4 отделни колелца.
Загрейте мазнина в съд на котлона и запържете ситно скълцания лук, след малко и гъби. Нарежете почистените картофи заедно с чушките.
Намазнете 4 гювечета. На дъното на всяко сложете първо лук, после свинско, наденица, гъби, плочка сирене, чушки и най–отгоре нарязаните картофи.
Докато редите поръсвайте с подправки на вкус. Във всяко гювече сложете 1-2 с.л. доматени пюре и долейте по 20-30 мл вино.
Сложете капачетата и пъхнете гювечетата със свинско и наденица да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
5 минути преди да извадите готовите гювечета, чукнете във всяко по едно яйце и доопечете. Извадете ги и бързо настържете отгоре кашкавал.
Чудни селски гювечета!
Коментари