Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета със свинско

Гювечета със свинско

Гювечета със свинско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Мъжете нямат нужда от комплименти - те искат едни сочни гювечета със свинско и са ваши"

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чушки - 6 бр.
  • зелен фасул - 300 г
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • олио - ½ ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции се запържва в тиган до порозовяване. Зеленият фасул, чушките, доматите и картофите се нарязват на дребно и се слагат заедно с месото в глинени гювечета.

Прибавят се задушеният в мазнината и ситно зарязан лук и размитият с малко вода червен пипер. Ястието се посолява, залива се с малко вода и се пече в умерена фурна.

Гювечетата се сервират поръсени с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: