Гювечета със свинско и наденица

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
22/05/2012
"Вкусно месно гювече, в което между мръвките са скрити гъбки, картофи и кашкавал "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 476
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и и ги поръсете с малко сол и черен пипер. Тънката наденица навийте на 4 отделни колелца.

Загрейте мазнина в съд на котлона и запържете ситно скълцания лук, след малко и гъби. Нарежете почистените картофи заедно с чушките.

Намазнете 4 гювечета. На дъното на всяко сложете първо лук, после свинско, наденица, гъби, плочка сирене, чушки и най–отгоре нарязаните картофи.

Докато редите поръсвайте с подправки на вкус. Във всяко гювече сложете 1-2 с.л. доматени пюре и долейте по 20-30 мл вино.

Сложете капачетата и пъхнете гювечетата със свинско и наденица да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

5 минути преди да извадите готовите гювечета, чукнете във всяко по едно яйце и доопечете. Извадете ги и бързо настържете отгоре кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
стойчева
стойчева
19.12.2013 16:02
и без свинско става супер!!!!
0
0