Супа от коприва и лапад

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
17/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 414
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лапада и копривата. Накъсайте лапада ситно, а копривата попарете за 1 минута във вряла вода.

Загрейте маслото и олиото в тенджера и запържете накълцаните лук, чесън, настъргания морков, а след 2 минути добавете и почистените и нарязани гъби.

Оставете да се задушва за няколко минути и долейте около 2 л гореща вода. Добавете копривата и оставете да къкри на умерен огън за 10 минути.

След това добавете лапада и след около 5 минути разбъркайте с подправките на вкус здравословната супа. Застройте супата с коприва с 2 разбити жълтъка с 3-4 с.л. кисело мляко и поръсете с накълцан магданоз. И си имате чудна чорба с лапад и коприва!

Супа от коприва и лапад - когато ви се хапва нещо здравословно.

Рейтинг

5 8
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар