Начин на приготвяне
Измийте лапада и копривата. Накъсайте лапада ситно, а копривата попарете за 1 минута във вряла вода.
Загрейте маслото и олиото в тенджера и запържете накълцаните лук, чесън, настъргания морков, а след 2 минути добавете и почистените и нарязани гъби.
Оставете да се задушва за няколко минути и долейте около 2 л гореща вода. Добавете копривата и оставете да къкри на умерен огън за 10 минути.
След това добавете лапада и след около 5 минути разбъркайте с подправките на вкус здравословната супа. Застройте супата с коприва с 2 разбити жълтъка с 3-4 с.л. кисело мляко и поръсете с накълцан магданоз. И си имате чудна чорба с лапад и коприва!
Супа от коприва и лапад - когато ви се хапва нещо здравословно.