Печени кюфтета от тиквички

Росица Иванова
Росица Иванова
Новак
01/05/2017
"С чаша айрян или с халба бира - все ще се влюбите в тези разкошни печени кюфтета от тиквички "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 523
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр. средни по размер
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сирене - 150 г натрошено или извара
  • пресен лук - 3 стръка ситно нарязан /може и див лук/
  • зелен чесън - 1 стрък ситно нарязан
  • черен пипер
  • копър
  • сол
  • кашкавал - за поръсване
  • за соса
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • копър - 3 - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги подсушете, след което ги настържете на дребно ренде. Без да ги отцеждате, добавете към тях яйцата, скълцаните лук и чесън и разбъркайте.

Добавете царевичното брашно /първо около 150/, сиренето/изварата и подправките. Добре объркайте и при нужда добавете още от брашното.

Гребвайте от сместа с лъжица за сладолед и подреждайте кюфтетата в тава с хартия за печене.

Изпечете кюфтетата от тиквички в предварително загряна фурна до приятен загар. След това поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната да се запече.

Тези кюфтенца може да поднесете с млечен сос, подправен с малко скълцан чесън и див лук или копър

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар