Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пангасиус с доматен сос

Пангасиус с доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пангасиус - 1 кг рибно филе
  • чесън - 2 връзки пресен
  • домати - 800 г консервирани белени
  • зехтин - 5 с.л.
  • брашно - за овалване на рибата
  • бял пипер - на вкус
  • черен пипер - 1 к.л. равна
  • индийско орехче - 1 к.л. равна
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пангасиуса на едри парчета, посолете го и го подправете с черен-, бял пипер и малко зехтин. Оставете да се овкусява и през това време пригответе доматения сос.

Скълцайте зеления чесън и сложете да се задушава в зехтина с 1/2 к.ч. вода. Щом омекне, добавете нарязаните домати заедно със сока им.

Увеличете котлона и оставете да ври за около 20 мин, докато сосът леко се редуцира и посгъсти. Снемете от огъня и добавете черен пипер, индийско орехче и босилек.

Оваляйте всяко парче пангасиус в брашно и подредете в намазнена тава. Полейте със соса и сложете да се пече в загряна умерена фурна за около 20-25 минути.

Друг вариант е да изпечете само наредените в тава парчета пангасиус за същото време и да ги поднесете печената риба с доматен сос.

Поднесете пангасиуса с доматен сос леко охладен.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пепа Панева
Пепа Панева
Рибата е виетнамска .
27.08.2013 00:04
мария богданова
мария богданова
Каква е тази риба от къде идва ?
30.04.2013 19:07
1