Начин на приготвяне
Нарежете пангасиуса на едри парчета, посолете го и го подправете с черен-, бял пипер и малко зехтин. Оставете да се овкусява и през това време пригответе доматения сос.
Скълцайте зеления чесън и сложете да се задушава в зехтина с 1/2 к.ч. вода. Щом омекне, добавете нарязаните домати заедно със сока им.
Увеличете котлона и оставете да ври за около 20 мин, докато сосът леко се редуцира и посгъсти. Снемете от огъня и добавете черен пипер, индийско орехче и босилек.
Оваляйте всяко парче пангасиус в брашно и подредете в намазнена тава. Полейте със соса и сложете да се пече в загряна умерена фурна за около 20-25 минути.
Друг вариант е да изпечете само наредените в тава парчета пангасиус за същото време и да ги поднесете печената риба с доматен сос.
Поднесете пангасиуса с доматен сос леко охладен.
Коментари