Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинска яхния с пресен лук

Свинска яхния с пресен лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Свинска яхния с пресен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не ви ли се хапва още днес свинска яхнийка с лук?"

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 - 800 г бут
  • мазнина - 150 мл
  • зелен лук - 3 връзки
  • моркови - 2 броя
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • люти чушки - 1 брой
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от свински бут се нарязва на малки парченца и се изпържва в сгорещеното олио. Прибавят се накълцания лук, моркови и цялата люта чушка.

Запържва се всичко, поръсва се със сол, черен пипер и червен пипер и се разбъркват добре. Прибавят се виното, доматеното пюре, размито в малко студена вода.

Сместа се задушава на слаб огън, докато лукът омекне. Доливат се 2-3 ч.ч. гореща вода към яхнията със свинско и ястието се вари, докато сосът се сгъсти и остане на мазнина.

Щом е почти готово ястието със свинско и лук, се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Свинска яхния с пресен лук е всичко, което ви е нужно на трапезата днес!

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: