Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко с ароматен сос

Овнешко с ароматен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Овнешко с ароматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Овнешко с ароматен сос - порция, която трябва да се опита"

Необходими продукти

  • овнешко месо - 1 кг от бут
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 броя
  • целина - 1 резен
  • магданозени корени - няколко, почистени
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • мащерка - 1 клонка сушена
  • салвия - няколко листа
  • сол - на вкус
  • за соса
  • брашно - 4 равни с.л.
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л. счукан
  • лимони - 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от овнешки бут нарежете като за тас-кебап. Сварете бульон от зеленчуците, корените, дафиновите листа, зърната черен пипер, салвията и мащерката.

Пуснете в него нарязаното месо, като го оставите да уври. След това извадете месото и прецедете бульона.

Запържете брашното в сгорещената мазнина заедно със счукания черен пипер.

Разредете запръжката при непрекъснато бъркане с бульона. Върнете месото в соса и добавете лимонови резени.

Оставете овнешкото с ароматен сос да ври около 10 минути на слаб котлона.

Поднесете ястието с овнешко месо върху канапе от сварен с подправки ориз.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: