Гръцки агнешки кебап

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Гръцки агнешки кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Да не опитате гръцки агнешки кебап не е грешка, а истинско кулинарно престъпление"

Необходими продукти

  • агнешко бутче - 1 кг заедно с костите
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1 голяма
  • лимони - сока на 1 цял
  • майорана - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете агнешкото бутче и нарежете месото на парченца, всяко от които е със страна около 3 см. Поръсете обилно с лимонов сок.

Нарежете една по-голяма чушка на квадратчета, а доматите - на половинки.

Започнете да редувате върху шишове парче месо, чушка и домат. Накрая ги овкусете на око с пипер и сол.

Така приготвените шишове изпечете на добре загрят грил, като обръщате от време на време.

Обикновено този гръцки кебап се поднася с гарнитура от задушен ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: