Свински ребра с картофи на фурна

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
04/05/2012
"От нас рецептата, от вас студената бира!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо29 205
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински ребра - около 1 кг
  • картофи - около 1, 2 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 брой
  • домати - 2 броя
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
  • кетчуп - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинските ребра да се сварят в подсолена вода и ги отпенвайте.

Щом бульонът се избистри, добавете черния пипер, дафиновите листа, нарязаните лук, морков и чушка.

Картофите измийте, обелете и нарежете направо в намазнена тава. Отгоре настържете доматите и сипете почти омекналите свински ребра с бульона им и зеленчуците. Намажете ребрата със смес от кетчуп и горчица.

Овкусете с червения пипер, чубрицата и малко сол и сложете свински ребра с картофи в умерено загряна фурна. Изпечете ястието до готовност на картофите.

Рейтинг

5 2
4 6
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар