Начин на приготвяне
Смесете брашното с бакпулвера и го разтъркайте с брашното, докато образува маслени трохи. Добавете захарта, яйцата и ванилията и замесете тесто. Увийте го с фолио и оставете да почине за 1 час.
Откъснете парче от тестото, премесете с още малко брашно.
Останалото тесто разточете и от него изрежете кръгчета. Заделеното тесто разточете и изрежете тънки ленти от него. Лентите подредете като решетки върху кръгчетата тесто, като ги залепите с белтък. Така приготвените сладки изпечете в умерена фурна до готовност.
Избраните плодове нарежете ситно и задушете с малко захар и бяло вино. Омекналите плодове се подреждат върху тарталетките.
Сокът от плодовете разбъркайте с предварително набъбнал желатин. Внимателно разпределете желатина върху плодовете с помощта на лъжичка.
Оставете тарталетите на хладно и после украсете с бита сметаната.