Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тарталети»Френски ябълкови тарталетки с бутер тесто

Френски ябълкови тарталетки с бутер тесто

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Френски ябълкови тарталетки с бутер тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бутертесто - 400 г
  • марципан - 40 г
  • лешници - 2 с.л. смлени
  • ябълки - 4 бр.
  • конфитюр - 2 с.л. ягодов
  • сметана - 200 г
  • захар - 2 с.л.
  • ром - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва тънко, изрязват се 4 кръга с диаметър около 16 сантиметра и се слагат в тава, намазан с мазнина.

Марципанът се смесва с лешниците и от тази плънка се слага в средата на всеки кръг. Ако сместа е твърда, се разрежда с малко топла вода.

Ябълките се обелват и се нарязват на тънки резени. Слагат се върху тестото във вид на ветрило. Тарталетките се пекат 20 минути на 220 градуса.

Охлаждат се и се пекат със затопления конфитюр. Сметаната се разбива, като постепенно се добавя захарта и ромът. Тарталетките се сервират със сметановия сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: