Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Агнешко със спанак, зелен лук и кисело мляко

Агнешко със спанак, зелен лук и кисело мляко

редакция:
Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2986236
Агнешко със спанак, зелен лук и кисело мляко
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Кулинарна класика - агнешко със спанак и зелен лук, което няма нужда от представяне."

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг от предницата
  • зелен лук - 1 връзка
  • масло - 3 с.л.
  • магданоз
  • спанак - 1 кг
  • салца
  • червен пипер
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото, подсушете го и го нарежете на парченца.

Сложете го да се задушава в мазнина с нарязания лук до пълно омекване.

След това прибавете почистения и нарязан спанак, а след като и той се сготви, прибавете размитото във вода брашно заедно с доматената салца.

Агнешкото със спанак и зелен лук се доварява до готовност. Сервирайте готовото агнешко с лъжица кисело мляко.

Вижте също как да си направите агнешко със зелен лук или любимото агнешко със спанак и ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: