Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди и салца с чушки

Пилешки гърди и салца с чушки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пилешки гърди и салца с чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пикантно пилешко, което пие много бира, да не кажете, че не сме ви предупредили"

Необходими продукти

  • чушки - 1 бр. червена + 1 жълта
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр. зелена
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • черен пипер
  • лимони - 1/2 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете жълтата и червената чушка. Разрежете ги на 4, махнете семената и ги наредете на скара, като частта с люспите е към скарата. Сложете и лютата чушка и печете 15-тина минути.

Междувременно сипете половин лъжица зехтин в дълбока купа, а останалия зехтин сипете в малка салатиера. Обелете и счукайте по 1 скилидка чесън във всеки съд. Сложете гърдите в дълбоката купа и добре намазнете със зехтина. Поръсете с черен пипер и подредете гърдите до чушките (с кожата към скарата).

Печете около 10-тина минути, обърнете и изпечете и от другата страна. Когато чушките са готови ги извадете, похлупете и оставете да се охладят. Докато печете пилешките гърди, изстискайте сока на половин лимон в салатиерата и овкусете със сол и пипер.

Обелете чушките, нарежете ги на ситно. Нарежете на ситно и лютата чушка. Добавете ги към дресинга и сервирайте месото с тази салца.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: