Свински ребра на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
5071k112k
Свински ребра на фурна
25/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6-7
"Най-накрая открихме перфектната рецепта са свински ребра и нямаме търпение да я споделим с вас"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1, 5 кг
  • бира - 100 мл
  • бульон - 1 кубче телешки
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • вино - 40 мл
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • чубрица
  • чили - на око
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските ребра и добре ги овкусете със сол, черен пипер и чубрица.

Оставете да престоят за 20 минути, а през това време загрейте бирата в съд на котлона и разтворете в нея кубчето бульон.

Сипете сместа в тава, подредете ребрата и сложете да се пече за 1 час в умерено загряна фурна.

Разбийте заедно олиото, меда, лимоновия сок и чилито.

Полуготовите ребра извадете, намажете с четка с тази марината обилно, като излеете бульона от тавата, ако е останал.

Върнете да се пекат за още около 25 минути, като на няколко пъти мажете с маринатата.

Рейтинг

4.2
55
43
33
20
10
Дай твоята оценка: