Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа с подправки

Агнешка супа с подправки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Агнешка супа с подправки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"А някои предпочитат да приготвят агнешката супичка така - без твърде много продукти, но все така вкусна"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • вода - 7 - 8 ч.ч.
  • сол
  • карамфил - 3 розички
  • масло - 4 с.л. равни
  • лук - 5 стръка пресен
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • за застройката
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на късчета и сложете да се вари с водата. Щом заври, го посолете.

Отделно запържете в загрятото масло накълцаните ситно лук, магданоз и копър заедно с брашното.

Разредете запръжката с бульона и я излейте към вече свареното месо. Оставете да поври още 10-тина минути агнешката супа със запръжка.

Накрая застройте агнешката супа с яйца и кисело мляко. Вместо да я застройвате, може да я поднесете с твърдо сварени яйца, поръсена с черен пипер.

Извадете зрънцата карамфил, преди да поднесете агнешката супа с подправки.

Рейтинг

3.6
52
41
33
21
10
Дай твоята оценка: