Яхния от телешко месо с кисело мляко

15/01/2020
"Вкусна яхния от телешко и кисело мляко, чиниите ще бъдат празни след минути "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 444
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г бонфиле
  • олио - 100 мл
  • лук - 500 г
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на хапки и се запържва в сгорещеното олио. Добавя се нарязания по-едро на филийки лук, добавя се сол и се разбърква.

Слага се капакът върху тенджерата плътно и се задушава. Щом лукът омекне и стане прозрачен, се добавя червеният пипер и малко гореща вода.

Оставя се да се довари до пълното омекване на телешкото. Накрая яхнията се застройва с разбитото кисело мляко с накълцания магданоз.

Поднесете топъл домашен хляб към готовата яхния от телешко месо с кисело мляко.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар