ezine.bg»Рецепти»Риба»Мезета»Хамсия на тиган

Хамсия на тиган

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k715958927
Хамсия на тиган
18/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Перфектното мезе за бира, приготвено по бърз изобретателен начин"

Необходими Продукти

  • хамсия - 1 кг
  • царевично брашно - за овалване
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибата.

В подходящ съд разбъркваме солта с царевичното брашно.

Овалваме всяка рибка в брашното, изтупваме я.

Подреждаме рибките ветрилообразно в тиган и заливаме със сгорещено олио.

Пържим рибките и с помощта на капак или голяма чиния ги обръщаме, за да се изпържат от другата страна.

Сервираме с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: