Сушен свински врат

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
634
958
529
15/03/2017
"Перфекното мезе се прави с крехък свински врат, морска сол и мерак"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75 738
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински врат - 1 кг
  • морска сол - 2 кг
  • черен пипер - 2 с.л. едро счукан
  • чубрица - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • кимион - 1 с.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно покриваме месото със солта от всички страни и го прибираме в хладилника за 24 часа.

Вадим месото, отстраняваме солта и го накисваме във вода за 5 часа.

Внимателно пробиваме дупка и връзваме капан, на които ще сушим месото.

Разбъркваме много добре сухите подправки и с тях обтриваме месото, като се стараем да поеме колкото може повече от подправките.

Притискаме месото за 24 часа между сухи дъски или други тежести, за да се оформи добре.

Сушим месото на сухо и проветриво място за 10 дни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
05.01.2019 19:02
Това е рецепта дрън, дрън че пляс.
1
1