Телешко със сини сливи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Телешко със сини сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • телешко месо - 140 гр.
  • масло - 15 гр.
  • лук - 20 гр.
  • брашно - 5 гр.
  • доматено пюре - 3 гр.
  • захар - 1 с.л.
  • канела
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязаното на парчета или оформеното на медальон месо. Изваждаме го от мазнината и в нея слагаме нарязаният на дребно лук. Запържваме.

Подсоляваме и добавяме брашното, което пържим до златисто. Прибавяме доматеното пюре и червения пипер. Връщаме отново месото и заливаме с хладка вода. Варим докато месото омекне.

Прибавяме измитите сливи, захарта, канела и черния пипер. Ястието ври на умерен огън до пълното сваряване на месото и сливите.

Поднасяме почти на мазнина.

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: