Пудинг Дипломат

ИларияИларияНовак1171205
08/04/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 292
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • захар - 1 ч.ч., за карамела
  • вода - 1 к.ч.
  • яйца - 8 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л
  • хляб - 150 г сух или козунак
  • стафиди - 100 г
  • захаросани плодове - 50 г
  • ванилия - 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте леко 1 ч.ч. захар с кафена чашка вода и облейте с така получения карамел формички, в които ще печете. Може да използвате и 1 голяма форма.

Разбийте много добре и продължително яйцата с останалата чаша захар. Добавете последователно прясното мляко, нарязания на дребни кубченца сух козунак или хляб, стафидите, захаросаните плодове, също нарязани и накрая ванилията.

Хубаво объркайте сместа и я разпределете във формите с карамела. Пъхнете да се изпекат в съд на водна баня в загряна фурна на около 160 градуса.

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
миланова
миланова
20.04.2013 21:16
крем дипломат се прави с желатин!
2
0